Sliteplater/wearplates med minst femdoblet standtid

Vi i Klausen Industrier kan levere sliteplater med minst femdoblet standtid i forhold til sammenlignbare stål-typer i grunnmaterialet. Platene blir levert i tykkelser fra 4 mm til 20 mm.

Platene kan og leveres som ferdig valsede rør med start diameter Ø400 mm.

Typiske bruksområder er:

  • mate renner
  • sikt
  • transportskruer
  • knusere 
  • som sikteplater i sikteprosesser.

Vi tilbyr også egne utgaver for bruk ved ekstremt høye temperaturer, uten å miste sin overlegne slitestyrke.

Sliteplatene, eller wearplates som det også heter på nynorsk, leveres med både glatt og ru overflate, alt etter bruksområde.

Vi har som et forsøk lagt inn dette som en sliteplate oppå frontstykket av en skuffe til gravemaskin (125 tonns Komatsu), med stor suksess. Dette gjorde vi da gjengene for tannfestene var kommet farlig nær enden av boltene.  Livet til frontstykket ble med dette forlenget med mange tusen timer.

Klausen Industrier har også kjøpt en spesiell maskin for å sveise bolter på baksiden av sliteplater, slik at disse kan festes på original måte. Bolter er fra 6 mm, og opp til og med 20 mm! Meget arbeidsbesparende!

Entreprenører har ofte eget verksted for å vedlikeholde egne skuffer og slitedeler. Til disse kan vi tilby ferdig vannskårne deler, så får du sveise tilsett og instruksjoner om hvordan du best oppnår et godt resultat.

Vi deler gjerne vår erfaringer med våre kunder. Ta kontakt!

Aluminiumsdeksel til transportbånd

Vi i Klausen Industrier har levert aluminiumsdeksel til Elkem Bremanger AS sine transportbånd. Dekslene skal verne mot gnister og støv og er valset ut på 4 mm. aluminiumsplater.

Dekslene har flenser på endene og ører for å muliggjøre løft med kran. Leveransen til Elkem består av deksler på ca. 2 meter i diameter.

Dette er et nytt produkt levert til Elkem Bremanger, en kunde Klausen Industrier har hatt siden 1990.

Vi kan selvsagt tilpasse form og størrelse på denne type deksel. Har du lignende behov - ta kontakt med Gunnar Mundal for mer informasjon

Trenger du en teknisk tegner?

Teknisk tegner til et prosjekt eller en kortere periode?

Vi har ansatt Erlend Mundal som teknisk tegner. Erlend er faglært industrimekaniker og har i tillegg fagskole. Han kommer fra stillingen som teknisk tegner i Hellenes AS i Førde.

I tillegg til teknisk tegning er også Erlend den som betjener vår vannskjeremaskin. 

Har du behov for kapasitet på maskintegning/tekniske tegnetenester, ta kontakt med oss

 

 

 

 

 

Har du behov for rekkverk?

Klausen industrier har gjennom årene produsert mange rekkverk for våre industri- og energikunder. Også private kunder har fått rekkverk levert av oss.

Vi produserer rekkverk i alle typer stål. Ta kontakt så diskuterer vi ditt behov nærmere.

Energiverkene har ofte behov for rekkverk av ulik utforming. Under ser du foto av rekkverk vi monterte på Bjørndalsdemningen for SFE.