Sliteplater/wearplates med minst femdoblet standtid

Vi i Klausen Industrier kan levere sliteplater med minst femdoblet standtid i forhold til sammenlignbare stål-typer i grunnmaterialet. Platene blir levert i tykkelser fra 4 mm til 20 mm.

Platene kan og leveres som ferdig valsede rør med start diameter Ø400 mm.

Typiske bruksområder er:

  • mate renner
  • sikt
  • transportskruer
  • knusere 
  • som sikteplater i sikteprosesser.

Vi tilbyr også egne utgaver for bruk ved ekstremt høye temperaturer, uten å miste sin overlegne slitestyrke.

Sliteplatene, eller wearplates som det også heter på nynorsk, leveres med både glatt og ru overflate, alt etter bruksområde.

Vi har som et forsøk lagt inn dette som en sliteplate oppå frontstykket av en skuffe til gravemaskin (125 tonns Komatsu), med stor suksess. Dette gjorde vi da gjengene for tannfestene var kommet farlig nær enden av boltene.  Livet til frontstykket ble med dette forlenget med mange tusen timer.

Klausen Industrier har også kjøpt en spesiell maskin for å sveise bolter på baksiden av sliteplater, slik at disse kan festes på original måte. Bolter er fra 6 mm, og opp til og med 20 mm! Meget arbeidsbesparende!

Entreprenører har ofte eget verksted for å vedlikeholde egne skuffer og slitedeler. Til disse kan vi tilby ferdig vannskårne deler, så får du sveise tilsett og instruksjoner om hvordan du best oppnår et godt resultat.

Vi deler gjerne vår erfaringer med våre kunder. Ta kontakt!